Bregje Hofstede over haar burn-out in De herontdekking van het lichaam

In ‘De herontdekking van het lichaam’ vertelt Bregje Hofstede over haar burn-out en neemt ze je mee op haar zoektocht langs allerlei bronnen, naar het wezen van de burn-out en naar manieren om ervan te herstellen. Wandelingen waren belangrijk voor het herstel van Bregje.

Ze schrijft hierover:

herontdekking hofstede burn-out

‘Wanneer je wandelt stap je uit je vertrouwde, statische omgeving. Dat maakt het makkelijker om los te komen van kopzorgen en het gangbare spoor van je denken. (…) Wandelen is een efficiënte manier om deurtjes in je denken te openen – deurtjes waardoor je ook even weg kunt glippen uit de kooi in je hoofd, die kooi opgetrokken uit plichtsgevoel en prestatiedrang. Zo brengt slenteren je een stapje dichter bij de heilige graal van de moderne tijd: dat mythische wezen, je authentieke zelf.’

Voor lotgenoten is ‘De herontdekking van het lichaam’ een intelligent geschreven, niet al te dik boek. Een persoonlijk verhaal met herkenbare elementen. Voor anderen geeft het een interessant kijkje in de belevingswereld van iemand met een burn-out. Het boek eindigt met een indrukwekkende literatuurlijst. Bregje biedt een mooie mix van zeer persoonlijke ervaringen en op andere bronnen gebaseerde teksten, uit de wetenschap, filosofie en literatuur. Wil je meer weten over de burn-out van Bregje Hofstede? In het programma De Wandeling vertelt ze er uitgebreid over.

Herstellen van burn-out klachten met een wandelcoach?

Wil jij ook herstellen van burn-out klachten? Dan is mijn praktijk voor wandelcoaching misschien iets voor jou. Je kunt een gratis kennismakingsgesprek boeken via onderstaande knop.