Psycholoog zonder wachtlijst onvindbaar? Overbrug het met wandelsessies in de natuur.

Heb je besloten dat je behoefte hebt aan ondersteuning van een psycholoog? Dan word je momenteel waarschijnlijk geconfronteerd met een wachtlijst. In mijn praktijk voor wandelcoaching bied ik overbruggingsgesprekken aan voor mensen die op de wachtlijst staan voor psychologsiche hulp. Tijdens deze wandelingen in de natuur luister ik naar je zodat jij je gesteund voelt. Daarbij oordeel ik niet en geef ik handvatten om te ontspannen en los te komen van je gedachten. De wandelingen worden niet vergoed door een verzekeraar. Zie voor het huidige tarief de pagina tarieven. Een telefonische kennismaking is gratis.

Kralingse Bos juli 2020

Wie ben ik? Ik ben géén psycholoog

Ik ben een gecertificeerd en ervaren coach/counselor met een universitaire achtergrond in kunst en cultuur. Mijn praktijkruimte is het Kralingse Bos in Rotterdam en ik begeleid voornamelijk mensen die graag beter in hun vel zouden zitten. Zij hebben last van bijvoorbeeld: stress, overspanning, burn-out-klachten, een laag zelfbeeld, onvrede, zelfkritiek, onzekerheid, belemmeringen in relaties (vriendschappen, werk, partner) en meer.

Door het wandelen in de natuur, het vrij kunnen uiten van gedachten en gevoelens en helpende oefeningen, zitten mijn klanten meestal snel beter in hun vel.

Voor de overbruggingswandelingen staan mentale verlichting en ontspanning centraal. Het gaat erom dat jij je gesteund en gehoord voelt tijdens het wachten op je behandeling. 

Methodiek

Ik zie mijzelf als een vrij denkend mens en ben geïnspireerd door tal van technieken, methoden, stromingen en denkers, zoals oa: mindfulness, yoga, lichaamswerk (leren luisteren naar lichaamssignalen), ACT, positieve psychologie, geweldloze/verbindende communicatie, boeddhisme, filosofische gespreksvoering, NLP, PRI, Eckhart Tolle, diep luisteren, voice dialogue en meer. Heel bewust kies ik ervoor om elke sessie zich spontaan te laten ontvouwen, door aan te sluiten bij wat zich op dat moment aandient. Op basis van kennis, ervaring en intuïtie breng ik gesprekstechnieken of oefeningen in.

Wil je meer weten? Of wil je een afspraak maken omdat je behoefte hebt aan hulp? Meld je dan aan voor een gratis telefonische kennismaking en ik bel je zo snel mogelijk op. In dat telefoongesprek verkennen we jouw behoefte en schat ik in of overbruggingswandelingen voor jou geschikt zijn.

© Noortje van Deursen | Wandelcoach Rotterdam