Burn-out Coaching Rotterdam Kralingse Bos

Ben je benieuwd wat ik als ‘Burn-out Coach’ voor je kan doen? Als je Burn-out klachten signaleert, dan is het is goed om deze serieus te nemen en te onderzoeken wat je kunt doen om te herstellen. Ik help je daar graag bij. Dat doe ik vanuit de kennis die ik over burn-out heb vanuit mijn opleiding en ervaring als coach, maar ook uit eigen ervaring.

Als Burn-out Coach werk ik deels op basis van de Chornische Stress Reversal (CSR) methode. De natuur werkt herstellend voor je brein, daarom combineer ik de CSR aanpak met Wandelcoaching in de natuur.

Herstellen van stress

Bij een echte Burn-out heb je gedurende een langere periode fysieke en mentale roofbouw gepleegd. Je bent om wat voor reden dan ook alsmaar doorgegaan zonder tussentijds voldoende te herstellen. Door het aanhoudende hersteltekort is je systeem ontregeld geraakt, met lichamelijke en mentale klachten als gevolg, zoals:

Herken jij je in dit beeld? Dan moet herstellen je eerste prioriteit worden. Alleen door voldoende hersteltijd in te lassen kun je de ontregeling doorbreken.

De balans tussen inspannen en ontspannen

Vaak wordt een Burn-out uitsluitend als een mentaal probleem gezien maar om er weer bovenop te komen zul je moeten starten bij het herstellen. Ik help je om de balans tussen inspannen en ontspannen te verbeteren. Daarnaast onderzoeken we samen welke patronen, ideeën en gedragingen jouw herstel in de weg zitten.

Als meetinsturment gebruik ik de ‘vragenlijst stressklachten’ die bij de CSR methode hoort. De scores geven snel een beeld van de mate waarin jij stressklachten ervaart. Daarnaast laat de vragenlijst zien of ik op dit moment de juiste professional ben om jou te helpen. Soms is een doorverwijzing nodig, naar de huisarts of een psycholoog. De vragenlijst is een handig instrument maar je kiest zelf of je hem wil inzetten.

Wat kost het?

Kijk voor de actuele tarieven op de pagina tarieven. Een wandeling duurt ongeveer een uur. Hoeveel sessies je nodig hebt en wat de duur van jouw traject zal zijn bepalen we samen. Als je de coaching zelf bekostigt hanteer ik een ander tarief dan wanneer je werkgever betaalt.

Vergoeding Burn-out Coaching door werkgever mogelijk

Veel werkgevers zijn bereid de kosten van een Burn-out Coach te dragen. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw werkgever. Meer informatie vind je op de pagina met info voor werkgevers.

© Noortje van Deursen | Wandelcoach Rotterdam, Kralingse Bos