Burn-out coach Rotterdam Kralingse Bos

Wil je herstellen van stress en burn-out klachten? En ben je benieuwd wat ik als wandelende burn-out coach voor je kan doen? Als je burn-out klachten signaleert, dan is het is goed om deze serieus te nemen en te onderzoeken hoe je ze kunt verminderen. Ik help je daar graag bij.

De natuur werkt herstellend voor je brein. Vooral bij stress.

Herstellen van stress in de natuur

Bij een burn-out is er gedurende een langere periode fysieke en mentale roofbouw gepleegd. De druk (om door te gaan, vol te houden, te presteren etc.) bleef lange tijd groot, zonder dat er genoeg tijd was om te herstellen. Daardoor zijn fysiologische processen ontregeld geraakt, met lichamelijke en mentale klachten als gevolg, zoals bijvoorbeeld:

wandelen met burnout coach Rotterdam
foto: Noortje van Deursen, burnout coach in het Kralingse Bos oktober 2018

Om te herstellen moet deze ontregeling worden doorbroken. Als burn-out coach werk ik volgens de Chornische Stress Reversal (CSR) methode. Deze methode richt zich in eerste instantie vooral op herstel. De natuur werkt herstellend voor je brein, daarom combineer ik de CSR aanpak met wandelcoaching in de natuur.

Wandelen met Noortje betekent voor mij rust en ruimte in mijn hoofd creëren tijdens een wandeling in de natuur. Natuur die inzichten geeft, symbool staat voor iets of rust biedt door zijn schoonheid.

Petra, 45

De balans tussen inspannen en ontspannen

Vaak wordt een burn-out als een mentaal probleem gezien maar om er weer bovenop te komen zul je moeten starten bij het herstellen. De coaching helpt je om de balans tussen inspannen en ontspannien te verbeteren. Daarnaast onderzoeken we welke patronen, ideeën en gedragingen jou belemmeren bij het ontspannen.

Ik wilde zo snel mogelijk de controle over mijn leven terug en weer aan het werk. Gehaast liep ik naast Noortje. Zij liet zich niet meetrekken in mijn haast. Noortje liet me ademhalen, naar de natuur kijken en luisteren.

Ria, 65

Tarieven burn-out coach Rotterdam

Een wandeling duurt ruim een uur en kost 95 euro ex BTW als je hem zelf moet betalen. Betaalt je werkgever? Dan kost een traject tussen 500 en 3200 euro exclusief BTW afhankelijk van de situatie en het aantal benodigde wandelsessies. Hoeveel sessies je nodig hebt en wat de duur van jouw traject zal zijn bepalen we samen. Ik bied bij burn-outklachten trajecten van 4 tot 16 of zelfs meer sessies aan.

Als meetinsturment gebruik ik de ‘vragenlijst stressklachten’. Dit kost eenmalig 35 euro exclusief BTW. De scores geven snel een beeld van de mate waarin jij stressklachten ervaart. Daarnaast laat de vragenlijst zien of ik op dit moment de juiste professional ben om jou te helpen. Soms is een doorverwijzing nodig, naar de huisarts of een psycholoog. De vragenlijst is een handig instrument maar je kiest zelf of je hem wil inzetten.

Vergoeding burn-out coach door werkgever mogelijk

Sommige werkgevers vergoeden de kosten van een burn-out coach. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw werkgever. Meer informatie vind je op de pagina met info voor werkgevers.

Heb je last van burn-out klachten? En lijkt wandelcoaching jou prettig? Zet dan een gratis telefonische kennismaking in mijn agenda. Ik help je graag. Ook met andere thema’s kun je bij mij terecht.

© Noortje van Deursen | wandelcoach Rotterdam, Kralingse Bos