Burn-out coach Rotterdam Kralingse Bos

Wil je herstellen van stress en burn-out klachten? En ben je benieuwd wat een burn-out coach voor je kan doen? Als je burn-out klachten signaleert, dan is het is goed om deze serieus te nemen en te onderzoeken hoe je ze kunt verminderen. Als wandelend coach help ik je daar graag bij.

De natuur werkt herstellend voor je brein. Vooral bij stress.

Herstellen van chronische stress

Bij een burn-out is er gedurende een langere periode fysieke en mentale roofbouw gepleegd. De druk (om door te gaan, vol te houden, te presteren etc.) nam toe, zonder dat er genoeg tijd was om te herstellen. Daardoor zijn fysiologische processen ontregeld geraakt, met lichamelijke en mentale klachten als gevolg, zoals bijvoorbeeld:

Om te herstellen moet deze ontregeling worden doorbroken en omgekeerd.

Als burn-out- en stress coach werk ik volgens de Chornische Stress Reversal (CSR) methode. Dat betekent dat de coaching zich richt op het herstellen van de ziekmakende effecten van stress. De natuur werkt herstellend. Vooral bij stress. Dat blijkt steeds vaker uit onderzoek. Daarom combineer ik de CSR aanpak met wandelcoaching in de natuur.

Wandelen met Noortje betekent voor mij rust en ruimte in mijn hoofd creëren tijdens een wandeling in de natuur. Natuur die inzichten geeft, symbool staat voor iets of rust biedt door zijn schoonheid. ~ Petra, 45

wandelen met burnout coach Rotterdam
Burnout coaching in het Kralingse Bos, foto: oktober 2018

De balans tussen inspannen en ontspannen

Vaak wordt een burn-out puur als iets mentaals gezien maar om te herstellen zul je moeten starten bij je ontregelde lijf. De coaching richt zich daarom op leren hoe je goed omgaat met jouw energie en de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. We onderzoeken ook welke patronen, ideeën en gedragingen jou belemmeren bij het ontspannen.

Ik wilde zo snel mogelijk de controle over mijn leven terug en weer aan het werk. Gehaast liep ik naast Noortje. Zij liet zich niet meetrekken in mijn haast. Noortje liet me ademhalen, naar de natuur kijken en luisteren. ~ Ria, 65

Sessies en tarieven burn-out coach Rotterdam

Hoeveel sessies je nodig hebt en wat de duur van jouw traject zal zijn bepalen we samen. Ik bied zeer korte trajecten (1 tot 3 sessies) en langere trajecten van 4 tot 12 of meer sessies. Een wandeling duurt ruim een uur en kost 95 euro exclusief BTW.

De vragenlijst stressklachten die onderdeel is van de CSR methode kost eenmalig 35 euro exclusief BTW. De scores geven snel een beeld van de mate waarin jij stressklachten ervaart. Daarnaast laat de vragenlijst zien of ik op dit moment de juiste professional ben om jou te helpen. Soms is een doorverwijzing nodig, naar de huisarts of een psycholoog. De vragenlijst is een handig instrument maar je kiest zelf of je hem wil inzetten.

Sommige werkgevers vergoeden de kosten van wandeltrajecten om een burn-out te voorkomen. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw werkgever.

Heb je last van burn-out klachten? En lijkt wandelcoaching jou prettig? Neem dan contact met mij op zodat we een afspraak kunnen maken voor een gratis telefonische kennismaking. Ik help je graag. Ook met andere thema’s kun je bij mij terecht.

    © Noortje van Deursen | praktijk voor wandelcoaching, Rotterdam, Kralingse Bos