Wandelsessies burnout Rotterdam

Heb je last van burnout-klachten en wil je een burnout voorkomen? Als je burnout-klachten signaleert, dan is het is goed om ze serieus te nemen en te onderzoeken wat jij voor jezelf kunt doen om ze te verminderen. Als burnout coach help ik je daarbij. 

Uit veel onderzoek blijkt dat de natuur herstellend werkt, vooral bij stress. Wil je herstellen van jouw burn-out of stress klachten? En lijken wandelsessies in de natuur je prettig? Neem dan contact met mij op, zodat jouw herstel in gang gezet kan worden. Een telefonische kennismaking is gratis.

De natuur werkt herstellend voor je brein. Vooral bij stress.

Herstellen van chronische stress

Bij een burn-out is er gedurende een langere periode fysieke en mentale roofbouw gepleegd. De druk (om vol te houden, te presteren etc.) werd opgevoerd, zonder dat er genoeg tijd was om te herstellen. Daardoor zijn  fysiologische processen ontregeld geraakt, met lichamelijke en mentale klachten als gevolg. Om te herstellen moet deze ontregeling worden doorbroken en omgekeerd.

Ik werk volgens de Chornische Stress Reversal (CSR) methode. Dat betekent dat de coaching zich richt op het herstellen van de ziekmakende effecten van stress. Een online vragenlijst maakt deel uit van het traject. Deze vragenlijst laat zien hoe je er op dit moment voorstaat qua energie en functioneren.

Vaak wordt een burn-out puur als iets mentaals gezien maar om te herstellen zul je moeten starten bij je ontregelde lijf. De coaching richt zich daarom op ‘energiemanagement’; leren hoe je goed omgaat met jouw batterij en de balans vinden tussen perioden van inspanning en perioden van ontspanning. We onderzoeken ook welke patronen, ideeën en gedragingen jou belemmeren bij het ontspannen.

De natuur werkt herstellend. Vooral bij stress. Dat blijkt steeds vaker uit onderzoek. Daarom combineer ik de CSR aanpak met wandelsessies in de natuur.

Wandelcoach burnout Rotterdam, Kralingse Bos

Vooral voor wie in de stad woont of werkt biedt wandelcoaching een uitkomst. Daarmee kun je de stad – die je brein eigenlijk voortdurend overprikkelt – even achter je laten om je op jezelf te richten.

Wist je dat de stad je verslaafd maakt aan prikkels, waardoor het je moeite kost om voor rust te kiezen?

Schapen spotten tijdens wandelcoaching, Kralingse Bos, Rotterdam
Kralingse Bos, oktober 2018

De natuur werkt herstellend en gelukkig hoef je niet persé ver weg. Elke stad heeft wel een mooi stadspark. Rotterdam boft met het prachtige Kralingse Bos. Het Kralingse Bos is daarom mijn praktijkruimte. 

Heb je last van burn-out klachten? En durf je om hulp te vragen? Neem dan contact met mij op zodat we een afspraak kunnen maken voor een gratis telefonische kennismaking. Ik help je graag.

Ook met andere thema’s dan stress en burnout kun je bij mij terecht voor een wandelsessie. 

Sessies en tarieven wandelcoaching bij burnout

Hoeveel sessies je nodig hebt en wat de duur van jouw traject zal zijn, schatten we samen in. Een wandeling duurt 1,5 uur en kost 135 euro inclusief BTW*.

Herfstwandelingen 2018 tegen lager tarief!
Van 23 september tot 21 december 2018 bied ik wandelsessies aan voor een lager tarief! Je betaalt voor een herfstwandeling 95 euro inclusief BTW.

Ja, ik ben nieuwsgierig geraakt en wil graag vrijblijvend kennismaken of meer te weten komen.

Meer lezen over het gunstige effect van de natuur?

Als je meer wil lezen over het effect van de natuur, vind je onderstaande artikelen misschien interessant:

© Noortje van Deursen | praktijk voor wandelcoaching, online coaching en meer | Coach Rotterdam en daar buiten