Psycholoog zonder wachtlijst onvindbaar? Overbrug het met wandelsessies in de natuur.

Heb je besloten dat je hulp nodig hebt, maar kun je geen psycholoog zonder wachtlijst vinden? Dat is helaas een reëel scenario. Praktijken zitten vol en je kunt niet altijd direct terecht.

Omdat wachten op de juiste hulp vervelend is en soms zelfs ontmoedigend werkt of klachten verergert, bied ik in mijn praktijk overbruggingsgesprekken aan. Tijdens deze wandelingen luister ik naar je en voel jij je gesteund. Daarbij oordeel ik niet en geef ik handvatten om te ontspannen en los te komen van je gedachten. Jouw psycholoog of behandelaar wordt eventueel door mij op de hoogte gebracht van jouw aanmelding voor de overbruggingswandelingen.

lees meer…

Heb ik burnout klachten?

Ervaar je stress en wil je weten of je te maken hebt met burnout klachten? Kijk dan eens of jij jezelf herkent in onderstaande lijst met symptomen van burnout. Als je de symptomen bij jezelf herkent wil dat gelukkig niet meteen zeggen dat je inderdaad een burnout hebt. De symptomen zijn een duidelijk signaal van overmatige stress. Het is belangrijk om dit signaal serieus te nemen en de balans tussen inspannen en ontspannen zo snel mogelijk te verbeteren.

lees meer…

Japans bosbad met De Correspondent

Vandaag verscheen er een leuk stuk in De Correspondent van Arjen van Veelen die met mij door het Kralingse Bos wandelde. De titel van het stuk (de link vind je hieronder) is: ‘Fuck the system, maak een boswandeling’. In het stuk beschrijft Arjen ondermeer hoe hij zijn bosbad met mij ervaren heeft.

Het zogenaamde bosbaden (zo noem ik dat overigens zelf niet) is een heel klein, maar wezenlijk onderdeel van de wandelsessies die ik als coach bied. Het gaat hierbij om het loskomen van de dagelijkse pace, met behulp van het bos en je zintuigen.

lees meer…

Lege inbox? Lekker! Zo doe je dat.

Al weken geen lege inbox gezien? Zonde! Een lege inbox geeft rust, grip en voldoening. Dus hoe houd je die inbox in toom? Hier is een handig lijstje dat helpt.

Voor je begint. Bedenk dat een lege inbox meestal geen doel op zich is maar een middel tot een ander doel. Merk je dat je geobsedeerd raakt door een lege inbox dan is dat waarschijnlijk een teken dat je het grotere geheel uit het oog verliest. Als dat het geval is raad ik je aan om te reflecteren op hoe jij op dit moment in je werk zit. Als je werkdagen regelmatig ervaart als ‘de dag doorkomen’ of ‘overleven’ of ‘een struggle’ dan is het tijd voor verandering. Onderzoek wat er nodig is en trek op tijd aan de bel. Je wil chronische stress en burn-out voorkomen.

lees meer…

Bregje Hofstede over haar burn-out in De herontdekking van het lichaam

In ‘De herontdekking van het lichaam’ vertelt Bregje Hofstede over haar burn-out en neemt ze je mee op een zoektocht langs allerlei bronnen, naar het wezen van de burn-out en naar manieren om ervan te herstellen. Voor lotgenoten is het een intelligent geschreven, niet al te dik boek. Een persoonlijk verhaal, met herkenbare elementen. Voor anderen geeft het een interessant inkijkje in de belevingswereld van iemand die een burn-out doormaakt.

lees meer…

Oefening voor een beetje geluk

Als bedankje stuurde ik mijn klanten dit jaar een oefening, die ik zelf als leuk en effectief heb ervaren. Het is een eenvoudige oefening, waarmee je elke dag een paar minuten kunt stilstaan bij goede momenten. De oefening vergroot je inzicht in de mooie dingen die jij op dit moment in je leven hebt en kan daadwerkelijk bijdragen aan je geluk. 

lees meer…